Tillgänglighet

HemBesök ossTillgänglighet

Vi anser att det är viktigt att museet är tillgängligt för alla. Därför har vi gjort följande.

Byggnaden

Museet är idag förlagt i en gammal industribyggnad kallad Remfabriken. Utställningen är på två plan. Merparten är på det plan där entrén finns. Ett entresolplan har byggts där det finns en stolshiss för funktionshindrade samt en bred trappa. Ytterligare en trappa finns i andra änden på det övre planet.

Funktionshinder

Gången in till museet från gatan utgörs av en något brant sträcka på cirka 20 meter. Erfarenhetsmässigt går det bra att hantera en rullstol i backen, men om du är osäker, vänligen kontakta oss. Vi har även möjlighet att ha en visning som är anpassat för synsvaga, men detta måste förbokas. Ytterdörrens breddmått är circa 106 cm men kan öppnas till circa 223 cm, innerdörrens breddmått är circa 77 cm men kan öppnas till circa 232 cm och den handikappanpassade toalettdörrens breddmått är cirka 100 cm.

Toaletter

Det finns tre toaletter, varav en är handikapanpassad med nedfällbart armstöd och ett skötbord. Alla toaletter uppfyller kraven på bra hygien.

Ledarhund

Certifierad assistans- och ledarhund är välkommen i museet.

Webbplatsen

Denna hemsida byggdes år 2023 med digital tillgänglighet (WCAG 2.1) som en viktig förutsättning. Vi vet att det finns några mindre brister, men håller på att åtgärda dem eller tillhandahålla ett alternativ.

Bra att veta: knappen för mörkt läge är inte tillgänglig med ett tangentbord, men kan (av)aktiveras med genvägstangenterna Ctrl + Alt + D.

Gislaveds Industrimuseum