Aktuellt

Gislaveds Industrimuseum

2020 års program på museet


Alla temakvällar och berättarkvällar startar kl 19.00. Priset är 100 kr och fika som serveras i pausen ingår. Observera att biljetter måste förbeställas. Betalning sker på plats och ni kan betala med kontanter, kort eller Swish.


Onsdagen den 22 januari har vi en berättarkväll om ”Gummits historia” och hur det blev till bland annat däck. Alf Ahlin kåserar om livet i gummits tjänst.


Onsdagen den 19 februari är det en berättarkväll med Bengt Anders Johansson om hans farfars farfars far. ”Klockmakaren Carl Nilsson från
Släthult. Bonde och geni".


Onsdagen den 18 mars har föreningen vårt årsmöte. Programmet är inte fastställt ännu. 


Lördagen den 25 april kommer vi ett öppet hus med försäljning i bodarna, utställningar och servering inne i museet. Mer information kommer senare.Filmprojekt med museer i Gnosjö kommun


Gislaveds Industrimuseum har fått ett bidrag från Riksantikvarieämbetet på 75 000 kr för att tillsammans med Åsenhöga Hembygdsförening, Hyltens Industrimuseum, Töllstorps Industrimuseum och Samhällsföreningen i Marieholm producera filmer om museerna. Ett lokalt filmbolag har fått uppdraget att ta fram filmerna. De första filmerna i projektet är nu klara och ni kan se dem nedan. Filmerna om Hyltens och Töllstorp är också klara. Vi räknar med att alla filmerna är färdiga i december 2019.

Informationsfilm om Gislaveds Industrimuseum 5 minuters version med svenskt tal. OBS ej tillgänglig pga byte av version

Informationsfilm om Gislaveds Industrimuseum 1 minuters version OBS ej tillgänglig pga byte av version

Årsmöte 2019

Årsmötet var på museet kl 18.00 onsdagen den 27 mars.

Läs mer här om den nyutgivna boken "Lädrets väg i tiden",

nu till salu på industrimuseet.


    Gislaveds Industrimuseum   Danska vägen 13, 33236 Gislaved   0371-14935   Info@industrimuseum-gislaved.se