Gislaveds Industrimuseum

2020 års program på museet

Programmet för 2020 är inställt tills vidare på grund av Coronaviruset. Vi återkommer så snart vi vet hur situationen utvecklas men vi kommer inte kunna planera in större aktiviteter i närtid.

Industrimuseet har tagit över alla priser, pärmar, fotografier etc från IFK Gislaved, som la ner sin verksamhet i juni 2020. Utställningen finns i museet.

Filmprojekt med museer i Gnosjö kommun

Gislaveds Industrimuseum har fått ett bidrag från Riksantikvarieämbetet på 75 000 kr för att tillsammans med Åsenhöga Hembygdsförening, Hyltens Industrimuseum, Töllstorps Industrimuseum och Samhällsföreningen i Marieholm producera filmer om museerna. Ett lokalt filmbolag har fått uppdraget att ta fram filmerna. De första filmerna i projektet är nu klara och ni kan se dem nedan. Filmerna om Hyltens och Töllstorp är också klara. Vi räknar med att alla filmerna är färdiga i december 2019.

Informationsfilm om Gislaveds Industrimuseum 5 minuters version med svenskt tal. OBS ej tillgänglig pga byte av version

Informationsfilm om Gislaveds Industrimuseum 1 minuters version OBS ej tillgänglig pga byte av version

Årsmöte 2019

Årsmötet var på museet kl 18.00 onsdagen den 27 mars.

Läs mer här om den nyutgivna boken "Lädrets väg i tiden",

nu till salu på industrimuseet.

Gislaveds Industrimuseum   Danska vägen 13, 33236 Gislaved   0371-14935   Info@industrimuseum-gislaved.se