Aktuellt

Lördagen den 1 oktober kommer professor Dick Harrison till museet för att berätta om "Häxorna i Småland". Entre 180 kr. Observera att platser måste förbeställas

"ONSDAGSGÄNGET"

På onsdagar från kl 08.45 fram till 12.00, i ett samarbete med folkuniversitet, samlas intresserade personer på Gislaveds Industrimuseum för att förbättra Gislaveds Industrimuseum samt för att diskutera industrihistoria och titta på film samt få information om vad som hänt på museet och vad som är på gång. Ämnena kan variera och styrs över vilka frågor som inkommit från allmänheten så uppgivna programpunkter kan ändras med kort varsel. Observera att museet följer folkhälsomyndighetens bestämmelser över maximalt antal deltagare så det kan hända att vi måste dela upp oss i skilda pass.

Onsdagen den 14 september. Förhandsvisning av filmen om bröderna Gislow

Onsdagen den 21 september. Genomgång av inkomna frågor från allmänheten

Onsdagen den 28 september. Information om kommande arrangemang på museet.

Onsdagen den 5 oktober. Äldre industrihistoria i kommunen

Onsdagen den 12 oktober. Visning av äldre filmer

Onsdagen den 19 oktober Information om astronomi och visnings av bilder i ämnet

Onsdagen den 26 oktober. Genomgång av inkomna frågor från allmänheten

Onsdagen den 2 november. Information om berättarkvällen

Onsdagen den 9 novembe. Genomgång av äldre Industrihistoria i kommunen

Onsdagen den 16 november. Visning och diskution om filmer om samhällsutvecklingen i Gislaveds tätort

Onsdagen den 23 november. Information om julmarknaden

Filmprojekt tillsammans med museer i Gnosjö kommun

Gislaveds Industrimuseum har fått ett bidrag från Riksantikvarieämbetet samt syskonen Inger & Sixten Norheds stiftelse för att tillsammans med Åsenhöga Hembygdsförening, Hyltens Industrimuseum, Töllstorps Industrimuseum och Samhällsföreningen i Marieholm producera filmer om museerna. Ett lokalt filmbolag har fått uppdraget att ta fram filmerna. Ni kan titta på några av de filmer som blev resultatet nedan. Vi har även fått bidrag från Kulturrådet för att texta filmerna.

Informationsfilm om Gislaveds Industrimuseum 5 minuters version med svenskt tal och text.

Gislaveds Industrimuseum berättar om Gislaveds Industrihistoria och i filmen får ni ett smakprov på vad man kan se vid ett besök på museet.

Informationsfilm om Gislaveds Industrimuseum 1 minuters version

Årsmötet 2022 hålls på museet kl 18 onsdagen den 23 mars.

I Gislaved och Gnosjö finns en stark industriell historia och i filmen får ni lära er mer om den samt får ett smakprov på de museer där ni kan lära er mer vid ett besök.

There is a very strong industrial history in Gislaved and Gnosjö, and in the film you will learn more about this. Also you will get a glimpse of what you can experience at all the museums in the area.

Gislaveds Industrimuseum   Danska vägen 13, 33236 Gislaved   0371-14935   Info@industrimuseum-gislaved.se