Gislaveds Industrimuseumsmaland-663.jpg
 
Hem Aktuellt Audioguider Gummi Plast Läder Glas Fallskärm av papper Marknadsbodar Tidigare temakvällar EU Leader projekt Riksantikvarieämbetet Länkar Nissafors Bruk Astronomi

Tillgänglighet

Hitta hit

Klicka här för en beskrivning över hur Du hittar till museet.

Byggnaden

Museet är idag förlagd i en gammal industribyggnad kallad Remfabriken. Utställningen är på två plan. Merparten är på det plan där entrén finns. Ett entresolplan har byggts där det finns en stolshiss för funktionshindrade samt en bred trappa. Ytterlgare en trappa finns i andra änden på det övre planet.

Öppettider

Museet har öppet varje vardag kl 10 - 17 hela året men är stängt i samband med vissa extrahelger. Klicka här för mer information om tider och priser.

Funktionshinder

Gången in till museet från gatan utgörs av en något brant sträcka på cirka 20 meter. Erfarenhetsmässigt går det bra att hantera en rullstol i backen, men om Du är osäker, v.g. kontakta oss på tel 0371-14935.

Toaletter

Det finns numera en ny toalett där en rullstol kan tas in samt med nedfällbart armstöd. Totalt tre toaletter är nya och uppfyller kraven på bra hygien och trivsel. En äldre toalett där en rullstol också kan tas in och där nedfällbar armstöd finns, är belägen i anslutning till det mindre konferensrummet.

Ledarhund

Certifierad assistans- och ledarhund är välkommen i museet.

Cykelställ och parkering

Cykelställ under tak finns utanför museet. Parkeringsmöjligheter för bilar och bussar är goda och avgiftsfria. Nattplatser för husbilar finns i kommunens regi mellan bensinstationen Preem och hembygsgården vid den norra utfarten från Gislaved.

Audioguider

Det finns audioguider att hyra som beskriver merparten av objekten i museet med max runt två minuter per position. Denna information ger en fullödig beskrivning av det som finns i utställningen. Finns på svenska, danska och engelska. Tyska är under framtagning.

Grupper

Vi tar gärna emot grupper och har plats för maximalt 150 personer. Grupper måste bokas i förväg. Vi kan även servera kaffe/te med dopp, vilket också måste bokas i förväg. Det finns även möjlighet att ordna med matservering genom catering från utomstående restaurang.

Egna möten i museet

Vi kan ordna plats för egna möten inom museet. Datorer kan anslutas till vårt bredband samt till projektorer. Dels har vi ett avskilt konferensrum med projektor och duk med plats för 15 personer. Dels kan vi upplåta ett större utrymme för max 150 personer vid tider utanför de normala öppettiderna. Även där finns en projektor och en stor duk.


Webmaster: Halvard Nilsson.  Denna sida senast ändrad: onsdag 31 augusti 2016