Gislaveds Industrimuseumsmaland-663.jpg
 
Hem Aktuellt Audioguider Gummi Plast Läder Glas Fallskärm av papper Marknadsbodar Tidigare temakvällar EU Leader projekt Riksantikvarieämbetet Länkar Nissafors Bruk Astronomi

Tidigare temakvällar

Fredrik Idin om företaget Levi Peterson i Anderstorppodie-m-publik.jpg, okt 2014

Fredrik gav en levande beskrivning av det ursprungliga familjeföretagets uppbyggnad och fina utveckling genom de senaste hundra åren. Tiden har bjudit på såväl mycket starka perioder, som perioder som nästan ledde till ett slut för företaget. Ändå tog man sig upp igen och är idag ett starkt företag med nya ägare, ett starkt produktsortiment och goda framtidsutsikter. Lokalen var fylld i stort sett till bredden med en mycket nöjd och glad publik, många naturligtvis från Anderstorp

Julmys 2013

Julmyset avhölls traditionsenligt torsdag den 5 december, precis innan stormen bröt ut. Hoppas alla hann hem innan det blevDSC_1522d-2.jpg riktigt blåsigt. Här ett par bilder från kvällen. Båraryds Kyrkokör, som sjöng samma repertoar som på resan till USA i höst, var oerhört stämningsfulla och sjöng så man fick ilningar i ryggmärgen. De avslutade med julsånger och allsång, vilket passar bra i museets stora lokal.

En särskilt inbjuden tomte berättade först om sina barndomsjular och läste sedan, också traditionsenligt verser ur Viktor Rydbergs "Tomten". Mycket uppskattat inslag och avslutning.

DSC_1494.JPG


Höstsäsongens 2013 första berättarkväll var fullsatt. Skrattsalvorna avlossade varandra ständigt och Ragnar vann publikens hjärtan.

Ragnar Lövgren

Ragnar-LAvgren-2013-10-17.jpg

Berättarkvällen med Lars-Olof Magnusson, Hestra

1.jpg

5.JPG 3.JPG

2.JPG

Berättarkvällen med LO var en höjdare och den månghövdade publiken trivdes som alltid. Bilden överst till vänster behöver knappast någon förklaring, men utan LO är det tveksamt om skidbackarna överhuvudtaget hade funnits. Bilden uppe till höger föreställer LO tillsammans med kvällens konferencier och diskussionsledare, Lars-Erik Karlsson, Nere till vänster samtalar två gamla Sebjörnarpsbor om hur det var förr. Det är Leif Hammarstig som har hittat en gammal lekkamrat. Båda är födda och uppvuxna i Sebjörnarp. Bilden nere till höger visar hur museets ordförande Karl-Erik Lundh överräcker en blomma till LO och tackar för den utomordentligt underhållande kvällen.


Webmaster: Halvard Nilsson.  Denna sida senast ändrad: onsdag 8 oktober 2014