Tidigare temakvällar

Tidigare temakvällar och berättarkvällar

2018

21/2 och 7/3 Magnus Jonsson och Siv Bergman lätt oss minnas Teaterresan från 2002. De berättade hur projektet startade och sedan blev en stor succé. Bilder och filmer från tre olika teaterföreställningar visades per kväll.

21/2 Visades filmerna från Gislaved, Valdshult och Reftele

7/3 Var det dags för nästa kväll om projektet teaterresan från 2002 och då visades filmerna från Anderstorp, Smålandsstenar och Burseryd.

28/3 Sven Jarl från Smålandsstenar kåserade över ämnet "Från jul till påsk. Häxor, skrönor och vidskepelse från förr".

23/9 Arrangerade Gislaveds Industrimuseum en traditionell Höst och skördemarknad i våra bodar och på planen runtomkring. För barnen fanns även en HOPPBORG.

3/10 Berättarkväll med Gislaveds Storband ”40 år av musik”. Medlemmar berättade föreningens historia, visar bilder och lyssnar på musik från framträdanden.

24/10 Berättarkväll med Niclas Palmgren en för kommunens invånare välkänd lokalpolitiker som berättar om ”20 år i medborgarnas tjänst i Gislaveds kommun".

1/2 - Lars Frisk - "Lars bilder"

22/2 - Bengt Wadensjö - "En berättelse om Västra Västbo, Mo och Östra Kinds storslagna förflutna till medeltidens slut"

29/3 - Lars Frisk - "Lar's bilder"

19/4 - David Ruud och Terje Henriksson - De berättade om sina speedwaykarriärer och jämförde olika speedwayepoker

Samtalspartner: Hans Henriksson

9/9 Firades kulturarvsdagen med fri entre på museet mellan kl 10 -13. Årets tema var "Natur och Kultur". Det fanns möjlighet att ta del av insamlat material med fotografier från äldre kulturmiljöer. och ett bildspel rulllade på storbildsskärmen.

27/9 Hade vi en fjärde kväll med Ingmar Eriksson, Kjell Svensson och Bo Runbjörk - "Mossen som blev motorbana". De berättade om hur det gick till när det byggdes en motorbana på en mosse och när formel 1 kom till byn.

25/10 Var det en berättarkväll med den i bygden välkända läkaren Per Malm som berättar om sitt yrkesliv under temat "Doktor utan skyddsnät En resa genom sjukvården i tid och rum".

11/11 firades Arkivens dag på museet. Medarrangörer var kommunarkivet i Gislaveds kommun samt Westbo-Mo Forskarförening. Årets tema är Synd och skam.

2016

24/2 - Ann-Britt Jernström - "Gyllenforsflickan som blev sekreterare på gummifabriken i Gislaved"

Samtalspartner: Lars-Erik Karlsson

6/4 - Ingmar Eriksson, Kjell Svensson och Bo Runbjörk - "Mossen som blev motorbana"

7/4 - Ingmar Eriksson, Kjell Svensson och Bo Runbjörk - "Mossen som blev motorbana"

21/09 - Lars-Erik Karlsson och Mats Skogfors - "Refteleindustrin förr och nu"

19/10 - Ingmar Eriksson, Kjell Svensson och Bo Runbjörk - "Mossen som blev motorbana"

16/11 - Dick Harrison - "När dansken kom... Om Finnveden i orostid"

7/12 - Julmys med Gislaveds Gospel

2015

29/1 - Calle Skoogh - "Berättade om livet som handlare och aktiv medborgare i Gislaved"

Samtalspartner: Hans Henriksson

26/2 - Bengt-Anders Johansson - "Berättade om sin tid som riksdagsledamot och arbetet bakom kulisserna"

Samtalspartner: Hans Henriksson

26/3 - Gunnar Johansson - "Gislaveds Motorklubb"

8/10 - Tomas Themar - "Gislaved som marknadsort"

5/11 - Lasse "Bölja" Hellström - "Krögarlivet och mycket mera från dåtid till nutid"

4/12 - Julmys

2014

5/2 - Stubbe Wahlberg - Berättade om sin bakgrund och egen variant av sitt populära popquiz

13/3 - Film från tidigare temakväll med Ragnar Lövgren

10/4 - Lars Mellergård och Rustan Johansson - "Musik vid Nissan"

28/8 - Gislaveds Astronomiska Sällskap Orion

2/10 - Fredrik Idin - "Levi Petersson AB, företagshistoria och betydelsen för samhället"

13/11 - Gunnar Johansson - "Gislaveds Motorklubb." Camilla Carlsson Ek ställde ut samt målade under kvällen

4/12 - Julmys med Sven Jarl och uppträdande av en ukulelegrupp

7/2 - Torbjörn Kroon - Berättade om sitt liv som musiker

21/3 - Eric Anderzon - En av initiativtagarna till Svenska Elnätupproret

19/9 - Petter Thörning - "Klockans Historia"

17/10 - Ragnar Lövgren - Berättade om sitt liv och leverne i våra bygder

14/11 - Carl-Johan Seth - Berättade om sitt liv som dramatiker

Samtalspartner: Lars-Erik Karlsson

5/12 - Julmys med Båraryds Kyrkokör

26/1 - Halvard Nilsson, Ulf Kindblom, Ann-Britt Jernström och Lars-Erik Karlsson - "Om Nissafors järnbruk"

29/3 - Dick Harrison - "Historia i södra Sverige"

20/9 - Filmkväll - Filmer som var filmade och producerade av Rolf Magnevik och Eje Elbe

28/10 - Filmförevisning - "Melins börsfabrik"

22/11 - Lars-Olof Magnusson - "Satte handskar på bl. Stenmark m.fl"

6/12 - Julmys med Gislaveds Kammarkör.

2012

Gislaveds Industrimuseum Danska vägen 13, 33236 Gislaved 0371-14935 Info@industrimuseum-gislaved.se