Tidigare temakvällar

Tidigare temakvällar och berättarkvällar

1/2 - Lars Frisk - "Lars bilder"

22/2 - Bengt Wadensjö - "En berättelse om Västra Västbo, Mo och Östra Kinds storslagna förflutna till medeltidens slut"

29/3 - Lars Frisk - "Lar's bilder"

19/4 - David Ruud och Terje Henriksson - De berättade om sina speedwaykarriärer och jämförde olika speedwayepoker

Samtalspartner: Hans Henriksson

9/9 Firades kulturarvsdagen med fri entre på museet mellan kl 10 -13. Årets tema var "Natur och Kultur". Det fanns möjlighet att ta del av insamlat material med fotografier från äldre kulturmiljöer. och ett bildspel rulllade på storbildsskärmen.

27/9 Hade vi en fjärde kväll med Ingmar Eriksson, Kjell Svensson och Bo Runbjörk - "Mossen som blev motorbana". De berättade om hur det gick till när det byggdes en motorbana på en mosse och när formel 1 kom till byn.

25/10 Var det en berättarkväll med den i bygden välkända läkaren Per Malm som berättar om sitt yrkesliv under temat "Doktor utan skyddsnät En resa genom sjukvården i tid och rum".

2016

24/2 - Ann-Britt Jernström - "Gyllenforsflickan som blev sekreterare på gummifabriken i Gislaved"

Samtalspartner: Lars-Erik Karlsson

6/4 - Ingmar Eriksson, Kjell Svensson och Bo Runbjörk - "Mossen som blev motorbana"

7/4 - Ingmar Eriksson, Kjell Svensson och Bo Runbjörk - "Mossen som blev motorbana"

21/09 - Lars-Erik Karlsson och Mats Skogfors - "Refteleindustrin förr och nu"

19/10 - Ingmar Eriksson, Kjell Svensson och Bo Runbjörk - "Mossen som blev motorbana"

16/11 - Dick Harrison - "När dansken kom... Om Finnveden i orostid"

7/12 - Julmys med Gislaveds Gospel

2015

29/1 - Calle Skoogh - "Berättade om livet som handlare och aktiv medborgare i Gislaved"

Samtalspartner: Hans Henriksson

26/2 - Bengt-Anders Johansson - "Berättade om sin tid som riksdagsledamot och arbetet bakom kulisserna"

Samtalspartner: Hans Henriksson

26/3 - Gunnar Johansson - "Gislaveds Motorklubb"

8/10 - Tomas Themar - "Gislaved som marknadsort"

5/11 - Lasse "Bölja" Hellström - "Krögarlivet och mycket mera från dåtid till nutid"

4/12 - Julmys

2014

5/2 - Stubbe Wahlberg - Berättade om sin bakgrund och egen variant av sitt populära popquiz

13/3 - Film från tidigare temakväll med Ragnar Lövgren

10/4 - Lars Mellergård och Rustan Johansson - "Musik vid Nissan"

28/8 - Gislaveds Astronomiska Sällskap Orion

2/10 - Fredrik Idin - "Levi Petersson AB, företagshistoria och betydelsen för samhället"

13/11 - Gunnar Johansson - "Gislaveds Motorklubb." Camilla Carlsson Ek ställde ut samt målade under kvällen

4/12 - Julmys med Sven Jarl och uppträdande av en ukulelegrupp

7/2 - Torbjörn Kroon - Berättade om sitt liv som musiker

21/3 - Eric Anderzon - En av initiativtagarna till Svenska Elnätupproret

19/9 - Petter Thörning - "Klockans Historia"

17/10 - Ragnar Lövgren - Berättade om sitt liv och leverne i våra bygder

14/11 - Carl-Johan Seth - Berättade om sitt liv som dramatiker

Samtalspartner: Lars-Erik Karlsson

5/12 - Julmys med Båraryds Kyrkokör

2012

26/1 - Halvard Nilsson, Ulf Kindblom, Ann-Britt Jernström och Lars-Erik Karlsson - "Om Nissafors järnbruk"

29/3 - Dick Harrison - "Historia i södra Sverige"

20/9 - Filmkväll - Filmer som var filmade och producerade av Rolf Magnevik och Eje Elbe

28/10 - Filmförevisning - "Melins börsfabrik"

22/11 - Lars-Olof Magnusson - "Satte handskar på bl. Stenmark m.fl"

6/12 - Julmys med Gislaveds Kammarkör.

Gislaveds Industrimuseum Danska vägen 13, 33236 Gislaved 0371-14935 Info@industrimuseum-gislaved.se