Aktuellt

Aktuellt

Ombyggnad

Ombyggnad pågår just nu i lokalen. Vii håller på att bygga ut övervårningen för att kunna visa er mer av våra samlingar.

Så just nu kan det förekomma byggmaterial i lokalen. Vi ber er att vara vaksamma och inte luta er mot räckerna.

 

Läs mer här om den nyutgivna boken "Lädrets väg i tiden", nu till salu på industrimuseet.

Tryck på bild för att se mer

Kommande temakvällar och berättarkvällar på museet

Höstens program har fastställts.

 

Den första temakväll är onsdagen den 27 september (OBS KVÄLLEN ÄR SLUTSÅLD. Kontakta museet på nummer 0371-14935 för eventuella återbud och tillkommande platser) och då kommer vi att ha en fjärde kväll med Ingmar Eriksson, Kjell Svensson och Bo Runbjörk - "Mossen som blev motorbana". De kommer berätta om hur det gick till när det byggdes en motorbana på en mosse och när formel 1 kom till byn. De har hittat fler bilder och flmer så räkna med en längre kväll än normalt.

 

Onsdagen den 25 oktober är det dags för en berättarkväll med den i bygden välkända läkaren Per Malm som berättar om sitt yrkesliv under temat "Doktor utan skyddsnät En resa genom sjukvården i tid och rum".

 

Kommande event (utan kostnad om inget annat anges)

Onsdagen den 20 september kl 18 på Gislaveds industrimuseum arrangerar Hestra och Gislaveds trädgårdsföreningar en föreläsning med Sara Bäckmo. Sara är journalist och har krönikor i tidningen Land. Detta kommer att bli en fantastisk kväll och vi kommer att få veta allt om hur man odlar grönsaker!

 

Helgen den 7-8 oktober 2017 kommer Gislaveds Industrimuseum att vara med på den utställning som Konst:fabriken anordnar i Gamla Gummifabrikens lokaler. Vi kommer att visa bilder och filmer från de aktuella lokalerna samt några av de produkter som tillverkats i fabriken.

 

Lördagen den 11 november 2017 firas Arkivens dag på museet. Medarrangörer är kommunarkivet i Gislaveds kommun samt Westbo-Mo Forskarförening. Årets tema är Synd och skam. Närmare information om programpunkter kommer senare.

 

Söndagen den 3 december planerar museet att anordna en gammeldags julmarknad vid museet och vi kommer att använda våra marknadsbodar för ändamålet. Mer information kommer.

Årsmöte 2017

Årsmötet förlöpte väl. Här kan Du läsa Verksamhetsberättelsen för 2016.

 

Gislaveds Industrimuseum Danska vägen 13, 33236 Gislaved 0371-14935 Info@industrimuseum-gislaved.se