Aktuellt

2019 års program på museet

 

 

Onsdagen den 23 januari är det en berättarkväll med Eva-Lena Frick, VD för Vasaloppet. Hon har tidigare varit VD för Vättenrundan och hon har som ung deltagit i OS, VM och SM som längdskidåkare.

 

Söndagen den 3 februari arrangeras en föreläsning med fotografen Sanna Sjöswärd. Fri entré med möjlighet att köpa fika under kvällen.

 

Onsdagen den 20 februari kommer Charlie Petersson från Hestra på en Berättarkväll om sin nyutkomna bok och det han skrivit om sitt engagemang i sportens Hestra.

 

Torsdagen den 21 februari arrangeras en debatt på Gislaveds Industrimuseumom på ämnet "Vad är konst". Fri entré med möjlighet att köpa fika under kvällen.

 

Den 24 april blir det repris av en efterfrågad Temakväll om Nissafors Bruk med Halvard Nilsson.

 

 

Alla temakvällar och berättarkvällar startar kl 19.00. Priset är 100 kr och fika som serveras i pausen ingår. Observera att biljetter måste förbeställas. Betalning sker på plats och ni kan betala med kontanter, kort eller Swish.

 

Arrangemangen den 3 februari och 21 februari sker på museet men arrangeras av Gislaveds Konsthall. Fri entré och ingen föranmälan med möjlighet att köpa fika under kvällen.

 

 

Filmprojekt med museer i Gnosjö kommun

 

Gislaveds Industrimuseum har fått ett bidrag från Riksantikvarieämbetet på 75 000 kr för att tillsammans med Åsenhöga Hembygdsförening, Hyltens Industrimuseum, Töllstorps Industrimuseum och Samhällsföreningen i Marieholm producera filmer om museerna. Ett lokalt filmbolag har fått uppdraget att ta fram filmerna.

Årsmöte 2018

Årsmötet förlöpte väl. Här kan Du läsa Verksamhetsberättelsen för 2017.

Läs mer här om den nyutgivna boken "Lädrets väg i tiden",

nu till salu på industrimuseet.

 

Gislaveds Industrimuseum Danska vägen 13, 33236 Gislaved 0371-14935 Info@industrimuseum-gislaved.se