Aktuellt

Gislaveds Industrimuseum

2019 års program på museet


Alla temakvällar och berättarkvällar startar kl 19.00. Priset är 100 kr och fika som serveras i pausen ingår. Observera att biljetter måste förbeställas. Betalning sker på plats och ni kan betala med kontanter, kort eller Swish.


Onsdagen den 25 september är det en berättarkväll med journalisten KARIN MALMSTEN från Åminne som berättar och visar bilder. ”MÖTEN OCH MINNEN, 41 ÅR MED Sveriges Radio”

 

Onsdagen den 16 oktober kommer MIKAEL ELIASSON från Hestra berättar och visar bilder om sitt projekt STRANDUDDEN i Nissafors. Sveriges första ”Grindsamhälle”.


Lördagen den 9 november arrangeras Arkivens dag på museet. Detta är ett samarrangemang med Westbo-Mo Forskarförening och kommunarkivet i Gislaved. Detta arrangemang är kostnadsfritt och mer info kommer senare.


Onsdagen den 20 november är det en berättarkväll med KLAS JOHANSSON från Anderstorp som berättar BIL-ATLAS historia samt ger en lägesrapport om sitt projekt Norra Bohults Gård i Anderstorp som han restaurerar och där det bl.a. finns ett mycket speciellt bihus.


Söndagen den 1 december anordnas en julmarknad i och runt museet. Mer information kommer om arrangemanget senare.Filmprojekt med museer i Gnosjö kommun


Gislaveds Industrimuseum har fått ett bidrag från Riksantikvarieämbetet på 75 000 kr för att tillsammans med Åsenhöga Hembygdsförening, Hyltens Industrimuseum, Töllstorps Industrimuseum och Samhällsföreningen i Marieholm producera filmer om museerna. Ett lokalt filmbolag har fått uppdraget att ta fram filmerna. De första filmerna i projektet är nu klara och ni kan se dem nedan. Filmerna om Hyltens och Töllstorp är också klara. Vi räknar med att alla filmerna är färdiga i september 2019.

Informationsfilm om Gislaveds Industrimuseum 5 minuters version med svenskt tal

Informationsfilm om Gislaveds Industrimuseum 1 minuters version

Årsmöte 2019

Årsmötet var på museet kl 18.00 onsdagen den 27 mars.

Läs mer här om den nyutgivna boken "Lädrets väg i tiden",

nu till salu på industrimuseet.


    Gislaveds Industrimuseum   Danska vägen 13, 33236 Gislaved   0371-14935   Info@industrimuseum-gislaved.se