Aktuellt

Gislaveds Industrimuseum

2019 års program på museet


Alla temakvällar och berättarkvällar startar kl 19.00. Priset är 100 kr och fika som serveras i pausen ingår. Observera att biljetter måste förbeställas. Betalning sker på plats och ni kan betala med kontanter, kort eller Swish.


Söndagen den 1 december mellan kl 13-17 anordnas en julbasar i och runt museet. I våra bodar kommer försäljning av hantverk att ske och servering kommer att finnas inne i museet. Tomten tar emot önskelistor och det finns möjlighet attt köpa årets Gislavedsbok.Filmprojekt med museer i Gnosjö kommun


Gislaveds Industrimuseum har fått ett bidrag från Riksantikvarieämbetet på 75 000 kr för att tillsammans med Åsenhöga Hembygdsförening, Hyltens Industrimuseum, Töllstorps Industrimuseum och Samhällsföreningen i Marieholm producera filmer om museerna. Ett lokalt filmbolag har fått uppdraget att ta fram filmerna. De första filmerna i projektet är nu klara och ni kan se dem nedan. Filmerna om Hyltens och Töllstorp är också klara. Vi räknar med att alla filmerna är färdiga i december 2019.

Informationsfilm om Gislaveds Industrimuseum 5 minuters version med svenskt tal

Informationsfilm om Gislaveds Industrimuseum 1 minuters version

Årsmöte 2019

Årsmötet var på museet kl 18.00 onsdagen den 27 mars.

Läs mer här om den nyutgivna boken "Lädrets väg i tiden",

nu till salu på industrimuseet.


    Gislaveds Industrimuseum   Danska vägen 13, 33236 Gislaved   0371-14935   Info@industrimuseum-gislaved.se