Riksantikvarieämbetet

Riksantikvarieämbetet

Museet har genom åren fått bidrag från RAÄ inom ramen för stöd till Arbetslivsmuséer.

 

Klicka här för RAÄs webbsida

2016

 

År 2015 gjorde en organisation kallad Swedish Welcome en undersökning och bedömning av museet ur besökarens synvinkel. Det fanns många punkter med anmärkningar och merparten har vi åtgärdat, om inte alla. En av de viktigaste var toaletterna, som lämnade mycket övrigt att önska. Vi tog omedelbart ett beslut att tillsammans med fastighetsägaren bygga nya toaletter. Samtidigt sökte vi pengar hos RAÄ och fick 25 000 kr. Förutom detta bidrag har toaletterna kostat oss 35 000 kr, men den investeringen ser vi som en värdefull satsning på framtiden.

 

På bilden till höger saknas ett skötbord, som numera finns installerat.

2013

 

2013 investerade vi i audioguider som våra besökare kan låna vid rundturen i museet. Över 40 positioner finns beskrivna på svenska, danska och engelska och på varje position är det max 2 minuters tal.

Vi sökte pengar hos Riksantikvarieämbetet och fick 25 000 kr, som täckte en större del av anskaffningskostnaden. Däremot har all text, översättning och inläsning skett ideellt av medlemmar.

Bilden visar audioguiderna i sin laddningsstation. De är populära hos våra besökare, som gärna betalar en liten slant för att få använda dem.

 

Gislaveds Industrimuseum Danska vägen 13, 33236 Gislaved 0371-14935 Info@industrimuseum-gislaved.se